Kasteel Vianden

  • Kasteel Vianden
  • Kasteel Vianden
  • Kasteel Vianden
Kasteel ViandenKasteel ViandenKasteel Vianden
Eén van de mooiste verblijven uit de romaanse en gotische periode in Europa!

Dit kasteel werd tussen de 11de en 14de eeuw gebouwd op de overblijfselen van een Romeins landgoed en een Karolingische schuilplaats, en is een van de grootste en mooiste feodale verblijven van de romaanse en gotische periode in Europa.

Dit kasteel/paleis behoort tot het nationaal erfgoed, het is erkend als een van de belangrijkste historische monumenten van Europa en draagt de stempel van de Hohenstaufen-dynastie.

Op het kasteelerf houdt het infocenter een permanente tentoonstelling met uitleg over de geschiedenis van de locatie, de ontwikkeling en de verschillende bouw- en afbraakfasen van het kasteel.
De heren van Vianden komen er aan bod, evenals accessoires en gereedschap waarmee gewerkt werd bij de bouw van dit indrukwekkende religieuze gebouw.

De nieuwe didactische ruimte voorziet ook een indrukwekkende audiovisuele voorstelling die u zeker niet mag missen.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Montée du Château
BP 26 L-9401
9408
Vianden

Kaart