Land of Memory

Land of Memory" is een project dat zich uitstrekt over het grondgebied van de Grote Regio (meer bepaald: België, Frankrijk, Groothertogdom Luxemburg en Duitsland). Het wordt gesubsidieerd door Europa en het Waals Gewest en gaat uit van een consortium van verschillende vertegenwoordigers van toeristische gebieden en federaties: Fédération du Tourisme de la Province de Liège (FTPL), Fédération Touristique du Luxembourg Belge (FTLB), de Office Régional du Tourisme des Ardennes Luxembourgeoises (ORTAL), het Comité Départemental du Tourisme Meuse (CDT Meuse) en de Office du Tourisme du Grand Verdun (OT VERDUN). 

Het project omvat als thema’s zowel de twee wereldoorlogen als het interbellum en de fundamenten van het Europa van vandaag. De aanpak is neutraal en educatief om een breed publiek te kunnen bereiken. 
Het is de bedoeling om met dit project verschillende acties op touw te zetten, zoals het creëren van een website, het organiseren van een tentoonstelling en een reizende show, het commercialiseren van herdenkingsplaatsen in bovengenoemde gebieden, met in het vooruitzicht het organiseren van toeristische rondleidingen voor groepen en tegelijk het opleiden van grensoverschrijdende gidsen over het thema van het project.
 
Wilt u een herinneringstrip buiten de lijntjes maken? Het team van "Land of Memory" is de ideale partner om u door de provincie Luik, Belgisch Luxemburg, Éislek-de Luxemburgse Ardennen (LU) en het departement Meuse (FR) te begeleiden. Laat u inspireren door onze programma's, wij passen ze aan uw wensen aan en u kan in de voetsporen van uw geschiedenis door het gebied reizen.
 


 

Onze rondleidingen

  • De hoogtepunten van de geschiedenis in de Grote Regio": het geeft een overzicht van de belangrijkste locaties die u in elk gebied moet  bezoeken om de twee wereldoorlogen in brede zin aan te pakken en tegelijkertijd de specifieke ervaring van elk gebied te proeven. U krijgt de kans om niet te missen plaatsen te bezoeken: Luik, Bastenaken, Diekirch,Verdun en veel andere historische plaatsen... Een rijke en buitengewone ervaring. 
  • Slag om de Ardennen“: Deze rondleiding is vooral gericht op de tweede wereldoorlog en meer bepaald op de Slag om de Ardennen. U krijgt de kans om de meest opmerkelijke gebeurtenissen van het eindejaar van 1944 te volgen en mythische plekken te ontdekken of te herontdekken, maar ook plaatsen die nog onbekend zijn in de Grote Regio te bezoeken.
  • In het spoor van de klaprozen”: Ontdek de slagvelden en verzetsdaden van de Grote Oorlog. Reis door deze periode met haar vreugde, haar ontmoetingen maar ook haar trauma's en de nasleep van deze gruwelijke oorlog.
  • Dat had jij kunnen zijn…“: een product voor het schoolgaand publiek. U kan concreet maken wat er in de geschiedenisboeken staat "Eindelijk krijgt geschiedenis een gezicht... Uw geschiedenis!”.
  • Langs de Herdenkingsroutes“: Je kunt deze sites in groepsverband bezoeken ter herdenking maar ook om stil te staan bij het feit welk geluk wij hebben in een vreedzaam Europa te mogen leven.
 (Het hele jaar geldig, afhankelijk van beschikbaarheid)

Uw voordelen:

  • Eén aanspreekpunt voor een volledige en gepersonaliseerde service.
  • Een excursie of “kant-en-klaar” verblijf: de volledige organisatie van uw groepsverblijf, van reservatie tot facturatie.
  • Een dynamisch en meertalig team (FR-DE-NL-EN-ES).
  • De deskundigheid van vakexperten, specialisten van hun gebied.
   

                               
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Voorwerp
Mijn Gegevens
Groepstype
Groepsgrootte
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten:
Bevestig je verzoek aub:
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.