Charleville-Mézières

  • Place Ducale - Charleville-Mézières
  • Place Ducale - Charleville-Mézières
  • Prefectuur van de Ardennen
  • Witte nacht - Charleville-Mézières
  • Witte nacht - Place Ducale - Charleville-Mézières
Place Ducale - Charleville-MézièresPlace Ducale - Charleville-MézièresPrefectuur van de ArdennenWitte nacht - Charleville-MézièresWitte nacht - Place Ducale - Charleville-Mézières
Stad van kunst en geschiedenis

Charleville-Mézières is de hoofdplaats van de Franse Ardennen en de belangrijkste toegangspoort tot de Ardennen via het zuiden. Deze stad uit de Maasstreek vol kunst, cultuur en geschiedenis is ideaal gelegen tussen de landen van Noord-Europa en Frankrijk.

Twee-in-één stad

Charleville-Mézières is de prefectuur van het departement Les Ardennes bestaat uit de twee aanpalende steden Charleville en Mézières die op 1 oktober 1966 zijn gefuseerd. De stad strekt zich uit over drie opeenvolgende bochten van de Maas die hier wordt ingebed en tegen het Ardennenmassief stoot.
De rivier tekent de configuratie van de stad en de geschiedenis als communicatiemiddel voor handel en uitwisseling.

De Place Ducale van Charleville, een architecturale parel

De stad werd in 1606 gesticht door Charles de Gonzague, een prins van Italiaanse origine, en kreeg een Italiaans ontwerp met een perfecte barokstijl. De Place Ducale, een architecturale parel van Charleville geïnspireerd op de place des Vosges in Parijs, is een van de grote architecturale successen van de stad.

Op ontdekking van de middeleeuwse stad Mézières

Mézières dateert van de 10de eeuw en was een draaischijf voor de Noord-Europese rivierhandel in de middeleeuwen. De stad wist een groot deel van haar historische cachet te behouden, zoals de oude vestingmuren en de basiliek Notre-Dame-d'Espérance.

Erfgoed als achtergrond van belangrijke gebeurtenissen

In deze levendige en bruisende stad worden evenementen met een regionaal, nationaal en zelfs internationaal karakter georganiseerd, zoals het wereldfestival voor marionettentheaters op de Place Ducale van Charleville. In Mézières wordt dan weer het ecofestival Cabaret Vert georganiseerd, dat jaarlijks duizenden festivalgangers lokt.

Charleville-Mézières, de geboortestad van dichter Arthur Rimbaud

De bekende dichter Arthur Rimbaud, het vroegrijpe en rebelse kind dat zou uitgroeien tot een wereldwijd bekend icoon, is geboren in Charleville. De stad brengt hulde aan de dichter met het bewust moderne musée Arthur Rimbaud en het maison des Ailleurs. Deze twee aan hem gewijde plaatsen getuigen duidelijk van de culturele rijkdom van de stad.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Charleville-Mézières
08000
CHARLEVILLE MEZIERES