Durbuy

  • Durbuy - Panorama
  • Steegjes - Durbuy
  • Durbuy
  • Kajak - Durbuy
  • Kajak - Durbuy
  • Topiary Park - Durbuy
  • De anticline van Durbuy
Durbuy - PanoramaSteegjes - DurbuyDurbuyKajak - DurbuyKajak - DurbuyTopiary Park - DurbuyDe anticline van Durbuy
Het kleinste stadje ter wereld

Durbuy is een belangrijke toeristische bestemming in Wallonië, met een charmant stadscentrum en een oneindig groot aanbod van vrijetijdsbestedingen. Durbuy ligt aan de grens van drie provincies en de poort van de Ardennen. Het stadje ligt aan de Ourthe en heeft heel wat te bieden.

Klein maar erg populair!

Het oude stadscentrum van het zogenaamde "kleinste stadje van de wereld" telt slechts 400 inwoners, maar wekt veel belangstelling en is een van de populairste bestemmingen van België (of misschien wel dé populairste bestemming van België).

Tijdens een wandeling doorheen de charmante en typische straatjes of de kunstgalerijen van dit middeleeuwse pareltje ontmoet u onvermijdelijk toeristen van elke nationaliteit.

Imposante sites op een steenworp afstand

Natuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het grootste vormsnoeipark met een collectie van gesnoeide struiken die uniek is voor Europa. Deze tuin telt 39 tuinbedden en 250 vormbomen waarvan sommige wel 120 jaar oud zijn! Het park ligt aan de Ourthe en biedt een prachtig zicht op het kasteel van Durbuy.

Iets verder is er het fantastische doolhof van Barvaux-sur-Ourthe! Zoek de uitgang van dit gigantische maïsdoolhof van 11 hectare door raadsels gebracht door acteurs op te lossen. Dit jaar staat het thema van de kleine prins, de held van het bekende verhaal van Saint-Exupéry, centraal.

In Weris kunt u het surrealistische beeld van de vijfduizend jaar oude dolmens en menhirs met een uniek patroon in België bewonderen.

Bereid u voor op sterke emoties

Als u op zoek bent naar sportactiviteiten vindt u gegarandeerd uw gading in Durbuy met het avonturenpark, een afdaling per kajak, eindeloze wandel- of fietspaden... Er is voor ieder wat wils!
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Durbuy
6940
Durbuy

Kaart