Blegny-Mine

  • Blegny-Mine
  • Blegny-Mine
  • Blegny-Mine
  • Blegny-Mine
  • Bateau Pays de Liège - Croisière
  • Blegny-Mine - Train touristique
Blegny-MineBlegny-MineBlegny-MineBlegny-MineBateau Pays de Liège - CroisièreBlegny-Mine - Train touristique
Op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

De authentieke steenkoolmijn van Blegny ligt tussen Luik en Maastricht, midden in het groene Land van Herve, Blegny-Mine is een van de vier authentieke steenkoolmijnen van Europa waarvan de ondergrondse galerijen via de oorspronkelijke schacht toegankelijk zijn voor bezoekers.

Ontdek op een originele manier de geheimen van deze parel van het Waalse industriële erfgoed. Begin uw bezoek met een film over de fantastische geschiedenis van steenkool, van 300 miljoen jaar geleden tot nu.

Trek vervolgens een vest aan, zet uw helm op en daal via de mijnschacht af naar de ondergrondse galerijen op 30 en 60 meter diepte.

Tijdens het bezoek krijgt u demonstraties over het gebruik van de machines en de was- en sorteerinstallaties voor steenkool.

 Deze buitengewone site behoort tot het werelderfgoed van de UNESCO. 
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue Lambert Marlet 23
4670
Blegny

Kaart