Citadel van Namen

  • Citadel van Namen
  • Citadel van Namen
  • Citadel van Namen
Citadel van NamenCitadel van NamenCitadel van Namen
Bijzonder erfgoed van het Waalse Gewest

Breng een bezoek aan de citadel van Namen, een van de grootste forten van Europa. Deze uitzonderlijke erfgoedsite bevindt zich op de uitloper van een rots midden in het groen en biedt prachtige vergezichten over de stad. De locatie toont de sporen van eeuwen van bezetting en militaire architectuur.

In de middeleeuwen was dit het verblijf van de graven van Namen, en koning Leopold II maakte er een vakantieoord van. Vandaag is de citadel van Namen een van de meest bezochte toeristische locaties van België die u kunt ontdekken tijdens een bezoek met gids of wandelingen met uitleg.

U vindt er met name het uitgebreide ondergrondse netwerk met 500 meter gerestaureerde galerijen. Tijdens een bezoek naar het hart van de citadel verneemt u meer over de geschiedenis en krijgt u inzicht in de omvang van het werk dat er verricht werd. De uitleg van de gids wordt ondersteund door 3D-animaties, projecties en geluidseffecten.

In de vroegere Terra Nova-kazerne werd een bezoekerscentrum ingericht dat zeker een bezoek waard is voordat u het domein gaat verkennen. U ontdekt er tweeduizend jaar stedelijke en militaire geschiedenis aan de hand van een dynamische en pedagogische voorstelling van de geschiedenis van Namen en de citadel.
 
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Route Merveilleuse 64
5000
Namur