De Fromagerie du Vieux Moulin
Een kaasmakerij erkend als ‘Waals talent’ in 2016 door het Waals Parlement
De Fromagerie du Vieux Moulin, producent en distributeur van Herve-kaas van rauwe melk en gemaakt met moderne technieken, produceert een hele reeks ambachtelijke zuivelproducten.
Naast de Herve-kaas van rauwe melk (mild, pikant, biologisch of in staafvorm) ontwikkelt de Fromagerie du Vieux Moulin ook verschillende ambachtelijke zuivelproducten zoals kaaswrongel, boter, yoghurt en prihel (ambachtelijke verse kaas in de vorm gegoten met een pollepel).
De eigenaars, Madeleine en Philippe Hanssen-Polinard, zijn ook voortdurend op zoek naar nieuwe smaken. Ze hebben een Belgische Brie ‘Le Crémeux’ ontwikkeld, een Goudse ‘Le Saint-Martin’, een kaas met een bloemachtige korst ‘Le Fleuri du Bocage’ en tot slot de ‘Pavé du Vieux Moulin’, een halfharde kaas.
Bezoek de Fromagerie du Vieux Moulin en ontdek de installaties en museumruimte gewijd aan de productie van Herve-kaas. Deze rondleiding van ongeveer anderhalf uur omvat een bezoek aan het productieatelier en de rijpingskamer, een presentatie van de oude apparatuur en een vertoning van een documentaire over kaasmaken. En natuurlijk proef je ook een aantal producten van het bedrijf!
De Fromagerie du Vieux Moulin, producent en distributeur van Herve-kaas van rauwe melk en gemaakt met moderne technieken, produceert een hele reeks ambachtelijke zuivelproducten.
Naast de Herve-kaas van rauwe melk (mild, pikant, biologisch of in staafvorm) ontwikkelt de Fromagerie du Vieux Moulin ook verschillende ambachtelijke zuivelproducten zoals kaaswrongel, boter, yoghurt en prihel (ambachtelijke verse kaas in de vorm gegoten met een pollepel).
De eigenaars, Madeleine en Philippe Hanssen-Polinard, zijn ook voortdurend op zoek naar nieuwe smaken. Ze hebben een Belgische Brie ‘Le Crémeux’ ontwikkeld, een Goudse ‘Le Saint-Martin’, een kaas met een bloemachtige korst ‘Le Fleuri du Bocage’ en tot slot de ‘Pavé du Vieux Moulin’, een halfharde kaas.
Bezoek de Fromagerie du Vieux Moulin en ontdek de installaties en museumruimte gewijd aan de productie van Herve-kaas. Deze rondleiding van ongeveer anderhalf uur omvat een bezoek aan het productieatelier en de rijpingskamer, een presentatie van de oude apparatuur en een vertoning van een documentaire over kaasmaken. En natuurlijk proef je ook een aantal producten van het bedrijf!