De Hellingen van de Citadel in Luik

  • De Hellingen van de Citadel in Luik
  • De Hellingen van de Citadel in Luik
  • De Hellingen van de Citadel in Luik
  • De Hellingen van de Citadel in Luik
  • De Hellingen van de Citadel in Luik
  • De Hellingen van de Citadel in Luik
De Hellingen van de Citadel in LuikDe Hellingen van de Citadel in LuikDe Hellingen van de Citadel in LuikDe Hellingen van de Citadel in LuikDe Hellingen van de Citadel in LuikDe Hellingen van de Citadel in Luik
Langzaam vanuit het oude hart naar de top door 90 ha bebost gebied

De hellingen van de citadel liggen midden in de stad Luik en zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers, een plaats waar alle stadsbewoners kunnen ontspannen.

Midden in het stadscentrum vindt u een verrassende locatie waar het rustig vertoeven is en u ontspannen kunt genieten van de zon, kuieren langs de vele wandelpaden of de rijkelijk aanwezige lokale fauna en flora kunt bewonderen.   

De hellingen van de citadel liggen vlak bij het historisch centrum en de place Saint-Lambert, en beslaan meer dan 80 hectare op een locatie met natuurlijk en materieel erfgoed. De plaats biedt unieke vergezichten en panorama’s van Luik en de Maasvallei

Op de hellingen van de citadel vindt u meer dan 60 monumenten en 5 geklasseerde sites, zoals de Buerenberg, een monumentale trap met meer dan 300 treden, of de overblijfselen van de omwalling van de 13de eeuw.

Volg een van de vijf aangelegde wandelpaden om op verkenning te gaan van deze fantastische plaats die bekroond werd met drie sterren in De groene gids van Michelin.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Sentier des Aubépines
4000
LIÈGE