Grotten van Remouchamps

  • Grotten van Remouchamps
  • Grotten van Remouchamps
  • Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps Grotten van Remouchamps Grotten van Remouchamps

De langste ondergrondse toeristische rondvaart van Europa!

De grot van Remouchamps is een natuurfenomeen dat in de loop der eeuwen tot stand is gekomen, en is een van de topactiviteiten in de Ardennen. U reist er 75 minuten lang onder de aarde doorheen een magische en mysterieuze wereld.

Het bezoek begint met een wandeling van iets meer dan een km in een feeërieke omgeving. In de spectaculaire galerijen ziet u stalagmieten en stalactieten om vervolgens over te gaan naar de eerste zaal waar 8000 jaar geleden paleolithische jagers woonden. De ontdekkingstocht gaat voort via de vroegere ondergelopen gangen tot aan de grote zaal genaamd “de kathedraal”. Deze zaal van 40 meter hoog werd ontdekt in 1912 en er past een flatgebouw van 12 verdiepingen in.

De heenweg te voet is zonder meer indrukwekkend, maar is nog niets vergeleken bij de terugweg per boot. U volgt er de meanders van de Rubicon, de langste ondergrondse vaart ter wereld. Tijdens de terugreis per boot vaart u over de rivier die 700 meter lang de onderste verdieping van de grot doorkruist.

De grot wordt al bezocht sinds 1828 en oogt nu nog meer spectaculair dankzij de volledig vernieuwde verlichting.

SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue de Louveigné 3
4920
Remouchamps