Grotten van Remouchamps

  • Grotten van Remouchamps
  • Grotten van Remouchamps
  • Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps Grotten van Remouchamps Grotten van Remouchamps

De langste ondergrondse toeristische rondvaart van Europa!

De grot van Remouchamps is een natuurfenomeen dat in de loop der eeuwen tot stand is gekomen, en is een van de topactiviteiten in de Ardennen. U reist er 75 minuten lang onder de aarde doorheen een magische en mysterieuze wereld.

Het bezoek begint met een wandeling van iets meer dan een km in een feeërieke omgeving. In de spectaculaire galerijen ziet u stalagmieten en stalactieten om vervolgens over te gaan naar de eerste zaal waar 8000 jaar geleden paleolithische jagers woonden. De ontdekkingstocht gaat voort via de vroegere ondergelopen gangen tot aan de grote zaal genaamd “de kathedraal”. Deze zaal van 40 meter hoog werd ontdekt in 1912 en er past een flatgebouw van 12 verdiepingen in.

De heenweg te voet is zonder meer indrukwekkend, maar is nog niets vergeleken bij de terugweg per boot. U volgt er de meanders van de Rubicon, de langste ondergrondse vaart ter Europa. Tijdens de terugreis per boot vaart u over de rivier die 700 meter lang de onderste verdieping van de grot doorkruist.

De grot wordt al bezocht sinds 1828 en oogt nu nog meer spectaculair dankzij de volledig vernieuwde verlichting.

SLUITEN
De velden met sterretje (*) dienen verplicht te worden ingevuld.
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Uw gegevens worden verzameld in het kader van de precontractuele maatregelen met betrekking tot het opstellen en toesturen van offertes. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de toeristische dienstverleners en/of evenementenbureaus waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze gegevens zullen tot maximaal een jaar na ontvangst van uw aanvraag worden bewaard.
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra (Newsletters) diensten :
Door een of meer vakjes hierboven aan te kruisen, stemt u erin toe dat uw persoonsgegevens ook worden verwerkt door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik (Fédération du Tourisme de la Province de Liège - FTPL) voor het per e-mail toezenden van de gevraagde newsletters. Deze gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden en zullen worden bewaard zolang de FTPL toeristische informatie wil blijven verstrekken. 

Uw gegevens zullen tijdens de afwikkeling van de aanvraag worden bewaard in een beveiligd softwareprogramma waartoe uitsluitend de medewerkers van de FTPL werkzaam op de afdelingen ‘Web’ en ‘Administratie’ toegang zullen hebben, evenals het commerciële team dat zich bezighoudt met de offertes op het gebied van toerisme voor groepen (dienst Ardenne Incoming). Deze personen kunnen hier alleen op een beveiligde manier inloggen door middel van een login en persoonlijk wachtwoord.

U heeft te allen tijde het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, portabiliteit, verzet en verhaal met betrekking tot uw persoonsgegevens. Deze rechten kunnen worden uitgeoefend door een brief te sturen naar de webservice van de FTPL: Place de la République française 1, 4000 Luik OF per e-mail naar het volgende adres: administration@tourismepro.be
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue de Louveigné 3
4920
Remouchamps

Kaart