Historisch centrum van Luik

  • Historisch centrum van Luik - Collegiale kerk Saint-Barthélemy
  • Historisch centrum van Luik - Doodlopende
  • Historisch centrum van Luik - Prinsbisschoppelijk paleis
  • Historisch centrum van Luik - Place du Marché met zijn Perron
  • Historisch centrum van Luik - Grand-Curtius
  • Historisch centrum van Luik - Binnenplaatsen
Historisch centrum van Luik - Collegiale kerk Saint-BarthélemyHistorisch centrum van Luik - DoodlopendeHistorisch centrum van Luik - Prinsbisschoppelijk paleisHistorisch centrum van Luik - Place du Marché met zijn PerronHistorisch centrum van Luik - Grand-CurtiusHistorisch centrum van Luik - Binnenplaatsen
Een duik in de geschiedenis van Luik

Nog een historische wijk om te bezoeken? Ja, maar niet zomaar! Deze centrale plaats van waaruit de stad zich vanaf de 6e eeuw ontwikkelde, bevat vele monumenten die getuigen van de geschiedenis, zoals de levendige en schaduwrijke Place du Marché met zijn Perron, het imposante prinsbisschoppelijk paleis, de prachtige collegiale kerk Saint-Barthélemy of het kundige Museum van het Waalse leven en het Grand Curtius.

Naast deze bezienswaardigheden kunt u ook wandelen langs de Rue Hors-Château met zijn geklasseerd architecturaal erfgoed en zijn doodlopende straatjes, de verrassende binnenplaatsen verkennen of de charmante pleintjes oversteken en even stoppen om de omringende gebouwen te bewonderen.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue Hors-Château
4000
LIÈGE

Kaart