Kasteel en tuinen van Freÿr

  • Kasteel en tuinen van Freÿr
  • Kasteel en tuinen van Freÿr
Kasteel en tuinen van Freÿr Kasteel en tuinen van Freÿr
Een renaissancejuweel met 300-jarige sinaasappelbomen

Een zweem van Versailles in een grandioze omgeving! Het kasteel en de tuinen langs de Maas zijn geklasseerd als belangrijk erfgoed van Wallonië en gelegen in een prachtige vallei.

Het werd opgetrokken boven de ruïnes van een oude burcht die vernietigd werd in 1554, en was eerst een landgoed in renaissancestijl. In de 17de en 18de eeuw werd het uitgebreid en gewijzigd.

Dit vroegere zomerverblijf van de hertogen van Beaufort-Spontin heeft een verfijnd en multicultureel interieur. De harmonieuze salons werden gemeubeld en ingericht door de vele generaties die hier gewoond hebben.

De tuinen van Freÿr zijn aangelegd in de stijl van tuinarchitect Le Nôtre, die in Versailles heeft gewerkt, en zullen u verbazen door hun schoonheid en perfecte samenstelling met onder meer prachtige sinaasappelbomen van drie eeuwen oud.

Wandel door het 6 km lange doolhof met indrukwekkend rechte gangen, geniet van de lieflijke waterpartijen of droom weg aan het charmante Trianon. De pracht van de tuinen vormt een buitengewoon contrast met de wilde natuur van de bossen en rotsen.
 
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Freÿr 12
5540
HASTIÈRE