Hoei

  • Fort van Hoei
  • Grand Place - Hoei
  • Bassinia - Hoei
  • Stad Hoei
  • Stad Hoei
Fort van HoeiGrand Place - HoeiBassinia - HoeiStad HoeiStad Hoei
Dochter van de Maas, met geklasseerde fontein

Hoei wordt doorkruist door de Maas en de Hoyoux, en is één van de meest gewaardeerde bestemmingen in de provincie Luik. De stad heeft veel architecturaal en historisch erfgoed, en organiseert tal van culturele en sportieve evenementen.

Ontdek de “4 wonderen”

De stad aan de Maas is gekend voor zijn 4 wonderen: Li Bassinia, een fontein op de Grand-Place van Hoei; Li Rondia, het rozetvenster van de kapittelkerk Notre-Dame; Li Tchestia, de burcht van de prins-bisschoppen (afgebroken in 1717 en vervangen door het fort in 1818) en Li Pontia, de brug die vernietigd werd tijdens de oorlog en nu is vervangen door de Boudewijnbrug. Tijdens een korte wandeling langs deze 4 dicht bij elkaar gelegen locaties verneemt u meer over de geschiedenis van Hoei.

Ontdek de stad tijdens een wandeling doorheen de meest charmante wijken

Wandelen is de ideale manier om deze stad te verkennen, zowel om langs de pittoreske straatjes de middeleeuwse gebouwen uit het rijke verleden te bewonderen, of om in de voetgangerszone te gaan shoppen. De terrassen op de mooie Grand-Place zijn de perfecte plaats om even op adem te komen.

Maak een cruise op de Maas aan boord van de Val Mosan

Om de stad en de streek op een originele en leuke manier te verkennen, kunt u aan boord van de Val Mosan een cruise op de Maas maken. Deze toeristische boot vaart van mei tot september uit voor een tocht van een uur op de rivier om er de natuurlijke en industriële landschappen van de streek rond Hoei te ontdekken.

Keer terug naar de riddertijd in het kasteel van Jehay

Het kasteel van Jehay is een parel van het Waalse erfgoed, een eeuwenoude toeristische site vol cultuur op enkele minuten van Hoei! Het indrukwekkende kasteel met het bijbehorende park maakt deel uit van het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië en is een topbestemming voor natuurliefhebbers, maar ook kunstliefhebbers vinden er hun gading dankzij de talrijke tentoonstellingen van moderne kunst.

Bezoek het natuurpark met de valleien van de rivieren Mehaigne en Burdinale in Haspengouw

Dit natuurpark is één van de 3 parken in de provincie Luik en biedt gevarieerde en contrasterende landschappen. Het bestaat uit bossen, vochtige omgevingen, weiden, dalen en uitgestrekte landbouwgebieden en beboste hellingen met een grote verscheidenheid aan fauna en flora. Het park voorziet verschillende paden voor fietsers en wandelaars.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Huy
4500
Huy