Namen

  • Stad Namen
  • Toeristisch treintje - Namen
  • Meren van Eau d'Heure
  • Citadel van Namen
  • Trappist van Rochefort
  • Citadel van Namen - Terra Nova
Stad NamenToeristisch treintje - NamenMeren van Eau d'HeureCitadel van NamenTrappist van RochefortCitadel van Namen - Terra Nova
Een geklasseerde citadel tussen Samber en Maas

Namen, de hoofdstad van Wallonië. Deze bijzondere en spectaculaire stad aan de samenloop van Samber en Maas is de poort tot de Ardennen en is vooral bekend voor de prachtige citadel.

Een middeleeuws bouwwerk van onschatbare waarde

Een verblijf in Namen is niet compleet zonder een bezoek aan de citadel die altijd een strategische positie had midden in Europa en terug kan blikken op 2000 jaar geschiedenis.

Deze toeristische site wordt ook wel het “mierennest van Europa genoemd door het immense netwerk van galerijen. U kunt de 500 meter lange gerestaureerde galerijen verkennen tijdens een bezoeken met gids. De uitleg van de gids wordt ondersteund door 3D-animatie, projecties en geluidseffecten.

Het bezoekerscentrum in de vroegere kazerne van Terra Nova vertelt het verhaal van 2000 jaar Europese stedelijke en militaire geschiedenis aan de hand van de geschiedenis van Namen en de citadel.

De citadel ligt in een domein van 80 hectare groene ruimten en biedt een prachtig uitzicht over de Waalse hoofdstad en de Maasvallei.

Met het kleine toeristentreintje kunt u een rondrit maken met uitleg over wat u te zien krijgt.

Een bezoek aan het historisch stadscentrum is een must!

Het stadscentrum van Namen heeft zoveel te bieden dat het jammer zou zijn om eraan voorbij te gaan. Geniet tijdens een wandeling van de mooie 18de eeuwse huizen, het prachtige Place d’Armes, het belfort, het theater, het Waals parlement en het bisschoppelijk paleis. Op de Place du Marché aux légumes vindt u het oudste café van Namen.

Hebt u geen zin om halt te houden bij al deze sites die het rijke erfgoed van de stad vormen? Dat is niet erg! Dan maakt u gewoon een wandeling in het oude Namen met de talrijke wandelstraten, de geplaveide straatjes en de art-decogevels die pure charme uitstralen en u de stad vanuit een ander gezichtspunt tonen.

De vele musea van de stad bieden alweer een blik vanuit een andere invalshoek op Namen. Er is het TreM.a, het Musée des Arts Anciens du Namurois, het Musée des Arts Décoratifs, en het Musée Félicien Rops dat is gevestigd in een oud herenhuis.

Net zoals Hoei of Luik heeft ook Namen cruises

Nog een absolute must tijdens een bezoek aan Namen: de cruises!
Verschillende scheepvaartbedrijven bieden cruises aan vanuit Namen: Namen-Samber en Maas (50 min), Namen-Wépion (1u45) en Namen-Dinant (2 u). Perfect om de Hoge Maas en de prachtige landschappen op een andere manier te ontdekken!

Namen is elk seizoen een topbestemming voor shopping en verfijnde ambachtskunst, gastronomie en streekproducten.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Namur
5000
Namur