Abdij van Stavelot

  • Abdij van Stavelot
  • Abdij van Stavelot
  • Abdij van Stavelot
  • Abdij van Stavelot
  • Abdij van Stavelot
  • Abdij van Stavelot
Abdij van Stavelot Abdij van Stavelot Abdij van Stavelot Abdij van Stavelot Abdij van Stavelot Abdij van Stavelot
Het benedictijnenklooster dat 3 musea biedt

Wist u dat een van de oudste kloosters van België die deel uitmaken van het belangrijk erfgoed van Wallonië in de Ardennen en meer bepaald in de provincie Luik ligt? De abdij van Stavelot werd opgericht in de zevende eeuw en is de enige toeristische site met 5 zonnen in de provincie Luik. U kunt er drie vaste tentoonstellingen ontdekken

De eerste is gewijd aan het circuit van  Spa-Francorchamps en zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van autoraces. Het museum bevindt zich in de prachtige overwelfde kelders van de abdij en vertelt de geschiedenis van dit wereldbekende circuit. Herbeleef de grootse momenten op het legendarische Ardense tracé van Fangio, Senna, Schumacher of Hamilton, bewonder buitengewone voertuigen en ontdek niet eerder gepubliceerde videofragmenten en bijzondere voorwerpen.

Het historisch museum van het prinsdom van Stavelot-Malmedy brengt op een moderne en leuke wijze de verrassende geschiedenis van een staat van het ancien régime. Beeld en geluid, kunstwerken en -objecten vertellen door middel van de meest recente multimediatechnieken over deze meer dan duizend jaar lange periode waarin het prinsdom zijn invloed liet gelden over een grondgebied dat tot ver buiten de grenzen van België ging.

Het Guillaume Apollinaire Museum roept de herinnering op aan het verblijf van de dichter in de streek van Spa-Malmedy en dompelt de bezoekers onder in de artistieke wereld van de auteur aan de hand van zijn werk en indrukken van andere kunstenaars zoals Picasso, Chagall of Cocteau.

Breng tijdens uw verblijf zeker ook een bezoek aan de verschillende tijdelijke tentoonstellingen op deze buitengewone plaats.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Cour de l'Abbaye 1
4970
STAVELOT

Kaart