Abdij van Stavelot

  • Abdij van Stavelot - Toeristische bezienswaardigheid
  • Abdij van Stavelot - Circuitmuseum Spa-Francorchamps
  • Abdij van Stavelot - Circuitmuseum Spa-Francorchamps
  • Abdij van Stavelot - Museum
  • Abdij van Stavelot - Museum
  • Abdij van Stavelot - Museum
  • Abbaye de Stavelot - Activités groupes
Abdij van Stavelot - Toeristische bezienswaardigheidAbdij van Stavelot - Circuitmuseum Spa-FrancorchampsAbdij van Stavelot - Circuitmuseum Spa-FrancorchampsAbdij van Stavelot - MuseumAbdij van Stavelot - MuseumAbdij van Stavelot - MuseumAbbaye de Stavelot - Activités groupes
Het benedictijnenklooster dat 3 musea biedt

Wist u dat een van de oudste kloosters van België die deel uitmaken van het belangrijk erfgoed van Wallonië in de Ardennen en meer bepaald in de provincie Luik ligt? De abdij van Stavelot werd opgericht in de zevende eeuw en is de enige toeristische site met 5 zonnen in de provincie Luik. U kunt er drie vaste tentoonstellingen ontdekken

De eerste is gewijd aan het circuit van Spa-Francorchamps en zal zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van autoraces. Het museum bevindt zich in de prachtige overwelfde kelders van de abdij en vertelt de geschiedenis van dit wereldbekende circuit. Herbeleef de grootse momenten op het legendarische Ardense tracé van Fangio, Senna, Schumacher of Hamilton, bewonder buitengewone voertuigen en ontdek niet eerder gepubliceerde videofragmenten en bijzondere voorwerpen.

Nieuws: de simulator is weer toegankelijk! De gelegenheid om een unieke ervaring mee te maken achter het stuur waarbij u op hoge snelheid bekend raakt met dit bijzondere circuit, hetzij over het oude traject (16 km) hetzij over het huidige (7 km). Met deze simulator voorzien van 3 Full HD-schermen, stuurwiel met force feedback en vibrerende pedalen waant u zich op het racecircuit.

Het historisch museum van het prinsdom van Stavelot-Malmedy brengt op een moderne en leuke wijze de verrassende geschiedenis van een staat van het ancien régime. Beeld en geluid, kunstwerken en -objecten vertellen door middel van de meest recente multimediatechnieken over deze meer dan duizend jaar lange periode waarin het prinsdom zijn invloed liet gelden over een grondgebied dat tot ver buiten de grenzen van België ging.

Het Guillaume Apollinaire Museum roept de herinnering op aan het verblijf van de dichter in de streek van Spa-Malmedy en dompelt de bezoekers onder in de artistieke wereld van de auteur aan de hand van zijn werk en indrukken van andere kunstenaars zoals Picasso, Chagall of Cocteau.

Breng tijdens uw verblijf zeker ook een bezoek aan de verschillende tijdelijke tentoonstellingen op deze buitengewone plaats.
SLUITEN
De velden met sterretje (*) dienen verplicht te worden ingevuld.
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Uw gegevens worden verzameld in het kader van de precontractuele maatregelen met betrekking tot het opstellen en toesturen van offertes. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de toeristische dienstverleners en/of evenementenbureaus waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze gegevens zullen tot maximaal een jaar na ontvangst van uw aanvraag worden bewaard.
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra (Newsletters) diensten :
Door een of meer vakjes hierboven aan te kruisen, stemt u erin toe dat uw persoonsgegevens ook worden verwerkt door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik (Fédération du Tourisme de la Province de Liège - FTPL) voor het per e-mail toezenden van de gevraagde newsletters. Deze gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden en zullen worden bewaard zolang de FTPL toeristische informatie wil blijven verstrekken. 

Uw gegevens zullen tijdens de afwikkeling van de aanvraag worden bewaard in een beveiligd softwareprogramma waartoe uitsluitend de medewerkers van de FTPL werkzaam op de afdelingen ‘Web’ en ‘Administratie’ toegang zullen hebben, evenals het commerciële team dat zich bezighoudt met de offertes op het gebied van toerisme voor groepen (dienst Ardenne Incoming). Deze personen kunnen hier alleen op een beveiligde manier inloggen door middel van een login en persoonlijk wachtwoord.

U heeft te allen tijde het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, portabiliteit, verzet en verhaal met betrekking tot uw persoonsgegevens. Deze rechten kunnen worden uitgeoefend door een brief te sturen naar de webservice van de FTPL: Place de la République française 1, 4000 Luik OF per e-mail naar het volgende adres: administration@tourismepro.be
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Cour de l'Abbaye 1
4970
STAVELOT

Kaart