Guillaume Apollinaire-museum

  • Guillaume Apollinaire-museum
  • Guillaume Apollinaire-museum
  • Guillaume Apollinaire-museum
  • Guillaume Apollinaire-museum
  • Guillaume Apollinaire-museum
Guillaume Apollinaire-museumGuillaume Apollinaire-museumGuillaume Apollinaire-museumGuillaume Apollinaire-museumGuillaume Apollinaire-museum
Het enige museum ter wereld dat gewijd is aan Guillaume Apollinaire

Het Guillaume Apollinaire-museum beschrijft het verblijf van de dichter in de streek en laat u kennis maken met de artistieke wereld van de schrijver van het ’Lied van de onbeminde’.

Op negentienjarige leeftijd brengt Guillaume Apollinaire een vakantie door in Stavelot, terwijl zijn moeder, een Poolse aristocratische dame, haar avonden doorbrengt in het casino van Spa. Deze zomer van 1899 is van grote invloed geweest op zijn werk.

Het parcours is een inleiding tot het cultœuvre van de dichter aan de hand van zijn geschriften en de blik van Picasso, Chagall, Marie Laurencin, Cocteau, Zadkine. U leert hier ook meer over zijn ‘galante’ vriendin uit Stavelot, Marie Dubois en het oude pension Constant het huidige restaurant ‘Ô Mal Aimé’ waar de geest van de dichter alomtegenwoordig is.

Bij de herdenking op 7 november 2018 van de honderdste verjaardag van de dood van de dichter is het scenografische parcours van het museum volledig opnieuw ingericht en aangevuld met nieuwe elementen.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Cour de l'Abbaye 1
4970
STAVELOT

Kaart