Cristal Discovery - Château du Val Saint-Lambert

  • Cristal Discovery
  • Cristal Discovery
  • Cristal Discovery
  • Cristal Discovery
Cristal DiscoveryCristal DiscoveryCristal DiscoveryCristal Discovery
Waar vuurkracht en meesterhand samensmelten tot fascinerend kristal

Wilt u graag een oude cisterciënzer abdij bezoeken en glaskunsttechnieken ontdekken? Dan moet u zeker een bezoek brengen aan de kristalfabriek Val Saint-Lambert!

In dit prachtige kasteel dat geklasseerd is als historisch monument wacht u 1000 jaar geschiedenis. De site is gelegen in een beschermde natuurlijke omgeving en beschikt nog steeds over de industriële gebouwen.

Tijdens een bezoek aan het museum dat volledig in het teken van glas staat, kunt u bewonderen hoe een edel materiaal wordt bewerkt en spectaculaire kennis wordt toegepast.

Bekijk de film “Mémoire de Verriers” (glasblazers aan het woord) met pakkende getuigenissen van vroegere arbeiders van de kristalfabriek, bewonder de buitengewone collectie van 250 stukken die de artistieke evolutie van de kristalfabriek weergeeft en volg het parcours met 5 glassculpturen van de Belgische kunstenaar Bernard Tirtiaux.

Daarnaast is er ook nog een parcours waarin de geschiedenis van glas en kristal van de oudheid tot nu uit de doeken wordt gedaan. Het niet te missen hoogtepunt van de voorstelling is een demonstratie van glasblazen waarbij u direct het werk en het talent van de meester-glasblazer kunt beleven terwijl hij voor uw ogen een uniek stuk maakt.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue du Val 245
4100
Seraing

Kaart