Kasteel van Bouillon

  • Kasteel van Bouillon
  • Kasteel van Bouillon
  • Kasteel van Bouillon
  • Kasteel van Bouillon
  • Kasteel van Bouillon
  • Kasteel van Bouillon
Kasteel van BouillonKasteel van BouillonKasteel van BouillonKasteel van BouillonKasteel van BouillonKasteel van Bouillon
Eén van de oudste feodale ruïnes in België!

Breng een bezoek aan de oudste en meest interessante overblijfselen van de feodale periode in België met zicht over de Semois. Het kasteel heeft zijn bekendheid te danken aan het verhaal van Godfried van Bouillon die op kruistocht ging. 

Verken de vele gangen en indrukwekkende zalen, en geniet van het buitengewone zicht over de stad en de bochten van de Semois.

De bouw werd aangevangen rond het jaar duizend en onderging tot aan de aanpassingen die architect Vauban wilde tal van wijzigingen om uiteindelijk het huidige onneembare fort te worden.

Is er iets majestueuzer dan de vlucht van arenden, valken, uilen en andere roofvogels in deze grandioze omgeving? Geniet er volop van tijdens de valkerijvoorstellingen die deze nobele kunst uit de middeleeuwen tonen. Liefhebbers van cultuur kunnen een bezoek brengen aan de vaste tentoonstelling “Scriptura, de la plume au PC” (Scriptura, van pen tot pc) over de geschiedenis van het schrift van de middeleeuwen tot nu. Elk seizoen wordt in de gang naar het museum een nieuwe tijdelijke tentoonstelling ingericht.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Esplanade Godefroid 1
6830
BOUILLON