Kasteel van Vêves

  • Kasteel van Vêves
  • Kasteel van Vêves
  • Kasteel van Vêves
  • Kasteel van Vêves
Kasteel van VêvesKasteel van VêvesKasteel van VêvesKasteel van Vêves
Geklasserd als uitzonderlijk monument van Wallonië

Bij aankomst in Vêves ziet u meteen het adembenemend mooie zicht van het kasteel op een heuvel die uitkijkt over de Lessevallei. Het lijkt wel een sprookjeskasteel met zijn 5 prachtige torens, de opmerkelijke 16de eeuwse vakwerkgalerij en het mooie houtwerk. Het kasteel van Vêves wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België en is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Met uitzondering van de puntdaken van de torens is het uiterlijk van het kasteel weinig veranderd sinds de middeleeuwen, waardoor u de zeldzame kans krijgt om een authentieke middeleeuwse burcht te bezoeken!

Na de restauratie van 1969 tot 1979 is dit feeërieke kasteel nu open voor het publiek. Het is een levende getuige van de voorbije eeuwen en een perfect voorbeeld van militaire kunst.

Tijdens een bezoek aan de woonruimten van het kasteel kunt u genieten van de elegantie die de meubelen van de 18de eeuw uitstralen, het zeldzame porselein, de historische souvenirs en de schilderijen.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue de Furfooz 3
5561
Celles