Dinant

  • Stad van Dinant
  • Stad van Dinant
  • Stad van Dinant
  • Stad van Dinant
  • Citadel van Dinant - Kabelbaan
  • Mijnheer Sax House
  • Espace Sax - Place Collard
Stad van DinantStad van DinantStad van DinantStad van DinantCitadel van Dinant - KabelbaanMijnheer Sax HouseEspace Sax - Place Collard
Stad van Adolphe Saxe, uitgehouwen in de rotsen

Dinant, de stad van de saxofoon, is een spectaculair samenspel van indrukwekkende rotsen, veel groen en de ligging aan de oevers van de rivier. De citadel en haar geschiedenis, de gastronomische specialiteiten en de cultuur zijn zeker een bezoek waard!

Verken meer dan negen eeuwen geschiedenis 

Dinant werd in 2015 verkozen tot een van de verborgen parels van het Europees toerisme en heeft dit voornamelijk te danken aan de prachtige citadel. Ze is weliswaar minder bekend dan de citadel van Namen, maar is sowieso belangrijk erfgoed van Wallonië. De citadel torent over de stad en de Maasvallei en werd in 1815 gebouwd door de Prins-bisschop van Luik.

U kunt de top van de burcht bereiken met een kabelbaan of te voet als u daar de moed voor hebt. Van bovenaf hebt u een buitengewoon mooi zicht over de Maas en een van de mooiste valleien van België ... Niet te missen!

Een stad die leeft op het ritme van Adolphe Sax

Wist u dat Dinant de geboortestad is van deze geniale instrumentenbouwer? Ontdek tijdens een bezoek aan de stad meer over dit bekende personage langs het aan hem gewijde parcours.

Zin om de Maas op een andere manier te ontdekken?

Dinant is de ideale plaats voor wateractiviteiten om te genieten van een moment van welzijn en rust. Maak een cruise op de Maas met Dinant Evasion. Ga op ontdekking van Freÿr langs het water, ideaal om de priorij van Anseremme en de rotsen van Freÿr, het grootste Belgische klimmassief, te bewonderen. Met de uitleg die u onderweg krijgt zullen de historische monumenten, oude gebouwen of gehuchten langs het parcours geen geheimen meer hebben voor u.

Zet uw tanden in de befaamde couque de Dinant

Na een bezoek aan de citadel of voor u aan boord gaat voor een cruise, kunt u rustig genieten van de delicatessen van de streek zoals de vermaarde couque de Dinant.

Deze lokale bakkersspecialiteit is een harde koek gemaakt van honing en meel en gebakken houten vormen met heel uiteenlopende patronen. Ook al lijkt de koek op het eerste gezicht hard, smelt hij letterlijk op de tong.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Dinant
5500
DINANT