Abdij van Orval

  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
  • Abdij van Orval
Abdij van OrvalAbdij van OrvalAbdij van OrvalAbdij van OrvalAbdij van OrvalAbdij van OrvalAbdij van OrvalAbdij van OrvalAbdij van Orval
Een van de elf trappistenbrouwerijen ter wereld
Betreed deze bijna duizend jaar oude abdij om de geschiedenis, kunstcollecties en een befaamd trappistenbier te ontdekken in de Ardennen, een van de mooiste regio’s van België.

Notre-Dame d'Orval werd opgericht in 1132 en is een van de meest opmerkelijke cisterciënzer abdijen van België. Ze ligt verscholen in een vallei en huisvest ook nu nog een monnikengemeenschap die u uitnodigt voor een bezoek aan hun domein.

U kunt deze abdij op verschillende manieren verkennen, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de ruïnes die overbleven na de verwoesting van het klooster tijdens de Franse revolutie en aan de abdij zoals deze werd heropgebouwd in 1926, een moment vol bewondering voor de schilderijen van broeder Abraham, een bekende schilder van de 18de eeuw, of een bezoek aan de drie delen van het kloostermuseum: een voor de architectuur van de abdij in de loop der tijd, een over siderurgie en een genaamd “heilige kunst”.

In de tuin met medicinale planten vindt u de indeling van de planten volgens hun nut, een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen.

Na al deze ontdekkingen is een welverdiende pauze aan de orde! Het perfecte moment om te proeven van een Orval, het bekende trappistenbier dat door alle kenners gewaardeerd wordt en in de abdij wordt gebrouwd. U kunt ook een bezoek brengen aan de installaties en proeven van de abdijkaas van Orval, een ongekookte, romige kaas van gepasteuriseerde volle melk uit de Gaumestreek.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Orval 1
6823
Villers-Devant-Orval