Abdij van Val-Dieu

  • Abdij van Val-Dieu
  • Abdij van Val-Dieu
  • Abdij van Val-Dieu
  • Abdij van Val-Dieu
  • Abdij van Val-Dieu
Abdij van Val-DieuAbdij van Val-DieuAbdij van Val-DieuAbdij van Val-DieuAbdij van Val-Dieu
Een ‘cisterciënzer’ oase van rust te midden van het Land van Herve

De cisterciënzer abdij van Val-Dieu is een belangrijke plaats voor bedevaarders. De abdij gaat terug tot 13de eeuw en is gelegen aan de plaats waar de rivieren Bel en Berwijn samenkomen in de prachtige streek van Aubel.

Ontdek tijdens een begeleid bezoek de indrukwekkende binnenkant van de enige abdij in België die de Franse revolutie heeft overleefd. U zal meer inzicht krijgen in de belangrijke plaatsen van het kloosterleven, zoals de kapittelzaal, de eetzaal, het scriptorium en de lokalen van de abt.

De cisterciënzer waren gespecialiseerd in landbouw en zijn erin geslaagd om van deze locatie met een prachtig park een groene oase te maken. Na uw bezoek aan de abdij kunt u er rondwandelen en de 17 opmerkelijke bomen bewonderen die zijn opgenomen in het Waals erfgoed.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Val Dieu 227
4880
Aubel

Kaart