Circuit van Spa-Francorchamps

  • Circuit de Spa-Francorchamps
  • Circuit de Spa-Francorchamps
  • Circuit de Spa-Francorchamps
  • Circuit de Spa-Francorchamps
  • Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-FrancorchampsCircuit de Spa-FrancorchampsCircuit de Spa-FrancorchampsCircuit de Spa-FrancorchampsCircuit de Spa-Francorchamps
Het mooiste circuit ter wereld

Midden in de Ardennen ligt in een buitengewone omgeving het mythische circuit van Spa-Francorchamps, één van de meest gewaardeerde door piloten naast Monaco, Le Mans, Monza of Indianapolis.

Het parcours van ongeveer 7 kilometer bevat enkele erg moeilijke bochten die echter ook veel voldoening geven. Het deel van Eau rouge met de Raidillon, Blanchimont, Les Combes of de haarspeldbocht La Source ... Het zijn stuk voor stuk trajecten die de piloten plezier en emoties opleveren.

Het circuit dateert van 1920 en wordt ook wel de roetsjbaan van de Ardennen genoemd. Het hele jaar door worden er tal van races georganiseerd, zoals de Grand Prix van België voor F1, maar ook het wereldkampioenschap endurance (6u WEC), de 24u van Spa, de 25u VW Fun Cup, de 24u 2CV, en historische races zoals de Spa Classic, de Spa Summer Classic en de Spa Six Hours.

Dit mekka voor autosport is niet alleen voorbehouden aan pro’s! Hebt u zin om deze mythische plaats te ontdekken?

Begin met een begeleid bezoek om meer te vernemen over de geschiedenis en het leven achter de schermen van het Circuit. Het programma omvat: Race control, de persruimte, de mythische Raidillon en een bezoek aan het podium waar topkampioenen hebben gestaan.

Maak een wandeling langs het circuit om deze legendarische piste vanuit een ander gezichtspunt te ontdekken. Ga langs de piste om de raceauto’s te bewonderen met op de achtergrond het gebrul van de motoren dat overgaat in geruis zodra u een van de paden van het bos aan de binnenkant van het parcours neemt.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Route du Circuit 55
4970
Francorchamps

Kaart