Citadel van Dinant

  • Citadelle de Dinant - Site
  • Citadel van Dinant
  • Citadel van Dinant
Citadelle de Dinant - SiteCitadel van DinantCitadel van Dinant
Een wapen- en geschiedenismuseum op een rotspunt

Breng een bezoek aan de citadel van Dinant en keer 9 eeuwen terug in de tijd! De citadel is bereikbaar met een kabelbaan of te voet voor de moedigsten onder ons die de trap met 408 treden aandurven. Bij aankomst aan de top wordt u beloond met een buitengewoon panorama over de Maas en een van de mooiste valleien van België!

De citadel is gebouwd op een oud fort van Vauban dat zelf al werd opgetrokken boven de ruïnes van een 11de eeuwse burcht en vervolgens werd afgebroken. Tijdens een bezoek met gids verneemt u alles over de geschiedenis ervan, van de plundering van Dinant in 1466, de periode van Lodewijk XIV en Vauban, tot de oorlog van 14-18. Het wapenmuseum zal de liefhebbers bekoren en in de verschillende zalen zijn personages uit verschillende perioden geënsceneerd.

Naast de uitleg van de gids vindt u langs het parcours ook objecten en bordjes met informatie over het roemrijke verleden van Dinant, ook wel “dochter van de Maas” genoemd.

In augustus 1914 leverden het Franse en het Duitse leger hier een verschrikkelijke strijd die aan bod komt in de ruimte voor belangrijke gebeurtenissen van de Belgische en Europese geschiedenis. De reconstructie van een schuilkelder die instort na een bombardement is een echte belevenis die gegarandeerd sterke emoties naar boven brengt!
 
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Place Reine Astrid, 3-5
5500
DINANT

Kaart