De Buerenberg

  • De Buerenberg - Nocturne van de Coteaux van de Citadel
  • De Buerenberg - Luik
  • De Buerenberg - Luik
De Buerenberg - Nocturne van de Coteaux van de CitadelDe Buerenberg - LuikDe Buerenberg - Luik
Door de Huffington Post betiteld als ‘een van de extreemste trappen ter wereld!’

De top van de Buerenberg biedt een buitengewoon panorama van Luik, en vergt enige inspanning! De trap telt 374 treden met een hellingsgraad van bijna 30%, en lijkt zowaar ontoegankelijk voordat u de “beklimming” aanvat. Zodra u de eerste stappen hebt gezet, zal u echter maar één doel hebben: de top bereiken!

De trap behoort tot de top 10 van de meest bijzondere trappen ter wereld en is een must-see tijdens uw bezoek aan Luik.

De trap is altijd open voor het publiek en is regelmatig het decor voor grote evenementen zoals de "Nocturne van de Coteaux van de Citadel" of "Bueren in bloemenpracht".

Ook al is de trap nu één van de hoofdattracties van Luik, toch had hij oorspronkelijk een totaal andere functie. De Buerenberg vertoont de typische kenmerken van het begin van de 19de eeuw. De trap verbond de kazerne van de citadel rechtstreeks met het stadscentrum, waardoor de stad sneller kon worden beschermd tijdens een invasie.

De naam van de Buerenberg herinnert aan de mislukte inval van de 600 Franchimontezen. De inval werd geleid door Vincent de Bueren en Gossuin de Streel, die langs deze weg in de nacht van 29 oktober 1468 probeerden om Karel de Stoute en Lodewijk XI gevangen te nemen. In tegenstelling tot wat veel Luikenaars denken, probeerden de 600 Franchimontezen de stad niet langs de Buerenberg binnen te komen.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue Montagne de Bueren
4000
LIÈGE