Grand Curtius Museum

  • Grand Curtius Museum
  • Grand Curtius Museum
  • Grand Curtius Museum
  • Grand Curtius Museum
Grand Curtius MuseumGrand Curtius MuseumGrand Curtius MuseumGrand Curtius Museum
Met een van de mooiste wapencollecties, religieuze kunst, Maaslandse-, decoratieve-, glaskunst en archeologie ter wereld!

(Her)ontdek de geschiedenis van Luik tijdens een bezoek aan het Grand Curtius. Dit museumcomplex is gelegen in het historische centrum van Luik, in gebouwen waar geschiedenis en moderniteit één zijn (sommige gebouwen zijn van de 16de, 17de, 18de of 19de eeuw, en andere van de 20ste of 21ste eeuw). Het geheel is opmerkelijk mooi gerestaureerd en laat u een reis doorheen de geschiedenis maken.

Begin aan een spannende reis doorheen vijf prestigieuze museumcollecties: glas, wapens, archeologie, religieuze kunst, kunst van de Maasstreek en decoratieve kunst. De 5.200 chronologisch en thematisch georganiseerde objecten overlopen ongeveer 7000 jaar geschiedenis.

De verschillende tentoongestelde collecties laten u de geschiedenis van een volledige streek verkennen om meer inzicht te krijgen in het belang ervan en in de rol die ze speelde tijdens de verschillende perioden.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Féronstrée 136
4000
LIÈGE