Koninklijke Opera van Wallonië

  • Opéra Royal de Wallonie - Liège - Façade
  • Opéra Royal de Wallonie - Liège - Salle
  • Opéra Royal de Wallonie - Liège - Foyer Gretry
  • Koninklijke Opera van Wallonië
  • Koninklijke Opera van Wallonië
  • Koninklijke Opera van Wallonië
Opéra Royal de Wallonie - Liège - FaçadeOpéra Royal de Wallonie - Liège - SalleOpéra Royal de Wallonie - Liège - Foyer GretryKoninklijke Opera van Wallonië Koninklijke Opera van Wallonië Koninklijke Opera van Wallonië
Het enige operahuis in Wallonië met één van de meest performante toneelapparaturen ter wereld!

De Koninklijke opera van Wallonië werd plechtig geopend in 1820 en is gevestigd in het prachtige gebouw van het Koninklijk theater van Luik. De opera is samen met de Munt en de Vlaamse opera een van de 3 grote operahuizen van België en geniet een internationale uitstraling.

De geografische locatie op een kruispunt tussen Duitsland, Nederland, het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk lokt veel toeschouwers van België en het buitenland.

Zowel de binnen- als de buitenkant werden prachtig gerenoveerd tussen 2009 en 2012, en de opera beschikt over een prachtige zaal in Italiaanse stijl met meer dan 1.000 plaatsen.

De scènetechnieken zijn perfect aangepast aan de huidige normen waardoor de opera een van de meest moderne ter wereld is. Vanop het terras geniet u bovendien van een buitengewoon zicht op het centrum van Luik.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Rue des Dominicains 1
4000
LIÈGE

Kaart