Museum van het Waalse leven

  • Museum van het Waalse leven
  • Museum van het Waalse leven
  • Museum van het Waalse leven
  • Museum van het Waalse leven
  • Museum van het Waalse leven
Museum van het Waalse levenMuseum van het Waalse levenMuseum van het Waalse levenMuseum van het Waalse levenMuseum van het Waalse leven
In een voormalig klooster, met een unieke blik op Wallonië vanaf de 19e eeuw tot nu.

Dit museum is gevestigd in het centrum van Luik, in het prachtige klooster van de minderbroeders. U ontdekt er de geschiedenis en het leven van de Walen van de 19de eeuw tot nu, aan de hand van oude en eigentijdse ongewone voorwerpen.

Dit etnografisch en maatschappelijk museum toont alle facetten van het leven in Wallonië. In de verschillende zalen ontdekt u de menselijke en maatschappelijke geschiedenis, de economie, het volksgeloof, de literatuur, de folklore en de ambachten van deze regio.

Het bezoek laat u kennismaken met een modern Wallonië dat over sterke roots beschikt en openstaat naar de wereld. De voorwerpen en archiefdocumenten worden voorgesteld met een geavanceerde scenografie.

Tijdens uw bezoek kunt u ook de interessante tijdelijke tentoonstellingen ontdekken, genieten van het Luikse marionettentheater met de bekende “Tchantchès”, of proeven van de echte Luikse balletjes in restaurant “Le Cloître”.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Cours des Mineurs
4000
Liège

Kaart