Natuurpark Hoge Venen-Eifel

  • Natuurpark Hoge Venen-Eifel
  • Natuurpark Hoge Venen-Eifel
  • Natuurpark Hoge Venen-Eifel
  • Natuurpark Hoge Venen-Eifel
Natuurpark Hoge Venen-EifelNatuurpark Hoge Venen-EifelNatuurpark Hoge Venen-EifelNatuurpark Hoge Venen-Eifel
Het grootste natuurreservaat van België

Ontdek de buitengewone natuur en unieke biotopen in het grootste natuurreservaat van België tijdens een van de verschillende themawandelingen met gids of via de prachtige vaste tentoonstelling “Fania”.

Deze beschermde site is ook erkend als het oudste natuurpark van België en is verdeeld in zes natuurlijke zones, waarvan er vier in Wallonië liggen. Naargelang van de seizoenen kunt u er genieten van surrealistische, bizarre en prachtige schouwspelen van de natuur. Het park ligt in een vierkant dat wordt gevormd door de steden Eupen, Montjoie (Monschau), Malmedy en Spa. In het noordwesten strekt de Avant-Pays Fagnard zich uit, met bossen en uitgestrekte weiden met grazende melkkoeien. In het zuiden is er dan de Hoge Eifel met beboste hellingen en het pittoreske dal van de Our.

De Hoge Venen vormen een prestigieus gebied van zowat 5.000 hectare en lijken wel een enorme spons door de turflaag die tot acht meter dik kan zijn.

Ga op ontdekking langs de vlonders en bewegwijzerde paden om veilig dit prachtige natuurlijke landschap te verkennen. De Hoge Venen hebben elk seizoen een unieke charme.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Route de Botrange 131
4950
WAIMES

Kaart