Station Liège-Guillemins

  • Station Liège-Guillemins
  • Station Liège-Guillemins
  • Station Liège-Guillemins
  • Station Liège-Guillemins
Station Liège-GuilleminsStation Liège-GuilleminsStation Liège-GuilleminsStation Liège-Guillemins
Een monumentaal en futuristisch meesterwerk van Calatrava!

Het TGV-station Liège-Guillemins is een meesterwerk met een grandioze architectuur ontworpen door de bekende Catalaanse architect Santiago Calatrava.

Het oorspronkelijke station dateert van 1863 en werd in de loop van de negentiende eeuw meermaals gerenoveerd. De totstandkoming van het huidige station des Guillemins is de hoeksteen van de Luikse herleving.

Het is een esthetisch hoogstandje dat tal van toeristen en fotografen lokt en daardoor het meest gefotografeerde Luikse monument is. Het gewelfde dak met een combinatie van glas en metaal is een waar embleem van de stad en het geheel wordt beschouwd als een architecturaal kunststuk. In de overdekte centrale galerij zijn winkels, café-restaurants, een infopunt voor toeristen en een loket voor stedelijk of regionaal vervoer gevestigd.

Luik is meer dan ooit de Vurige Stede en benadert dankzij dit station nog meer het niveau van Brussel, Parijs, Londen, Amsterdam, Keulen of Frankfurt!
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Place des Guillemins
4000
LIÈGE

Kaart