Station Liège-Guillemins

  • Station Liège-Guillemins
  • Station Liège-Guillemins
  • Station Liège-Guillemins
  • Station Liège-Guillemins
Station Liège-GuilleminsStation Liège-GuilleminsStation Liège-GuilleminsStation Liège-Guillemins
Een monumentaal en futuristisch meesterwerk van Calatrava!

Het TGV-station Liège-Guillemins is een meesterwerk met een grandioze architectuur ontworpen door de bekende Catalaanse architect Santiago Calatrava.

Het oorspronkelijke station dateert van 1863 en werd in de loop van de negentiende eeuw meermaals gerenoveerd. De totstandkoming van het huidige station des Guillemins is de hoeksteen van de Luikse herleving.

Het is een esthetisch hoogstandje dat tal van toeristen en fotografen lokt en daardoor het meest gefotografeerde Luikse monument is. Het gewelfde dak met een combinatie van glas en metaal is een waar embleem van de stad en het geheel wordt beschouwd als een architecturaal kunststuk. In de overdekte centrale galerij zijn winkels, café-restaurants, een infopunt voor toeristen en een loket voor stedelijk of regionaal vervoer gevestigd.

Luik is meer dan ooit de Vurige Stede en benadert dankzij dit station nog meer het niveau van Brussel, Parijs, Londen, Amsterdam, Keulen of Frankfurt!
SLUITEN
De velden met sterretje (*) dienen verplicht te worden ingevuld.
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Uw gegevens worden verzameld in het kader van de precontractuele maatregelen met betrekking tot het opstellen en toesturen van offertes. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de toeristische dienstverleners en/of evenementenbureaus waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze gegevens zullen tot maximaal een jaar na ontvangst van uw aanvraag worden bewaard.
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra (Newsletters) diensten :
Door een of meer vakjes hierboven aan te kruisen, stemt u erin toe dat uw persoonsgegevens ook worden verwerkt door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik (Fédération du Tourisme de la Province de Liège - FTPL) voor het per e-mail toezenden van de gevraagde newsletters. Deze gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden en zullen worden bewaard zolang de FTPL toeristische informatie wil blijven verstrekken. 

Uw gegevens zullen tijdens de afwikkeling van de aanvraag worden bewaard in een beveiligd softwareprogramma waartoe uitsluitend de medewerkers van de FTPL werkzaam op de afdelingen ‘Web’ en ‘Administratie’ toegang zullen hebben, evenals het commerciële team dat zich bezighoudt met de offertes op het gebied van toerisme voor groepen (dienst Ardenne Incoming). Deze personen kunnen hier alleen op een beveiligde manier inloggen door middel van een login en persoonlijk wachtwoord.

U heeft te allen tijde het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, portabiliteit, verzet en verhaal met betrekking tot uw persoonsgegevens. Deze rechten kunnen worden uitgeoefend door een brief te sturen naar de webservice van de FTPL: Place de la République française 1, 4000 Luik OF per e-mail naar het volgende adres: administration@tourismepro.be
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Place des Guillemins
4000
LIÈGE

Kaart