La Roche-en-Ardenne

  • La Roche-en-Ardenne - St. Nicolas Church
  • La Roche-en-Ardenne
  • Museum van het Ardennenoffensief
  • Hammen - La Roche-en-Ardenne
  • Battle of the Bulge museum
  • Bitterkoekjes
La Roche-en-Ardenne - St. Nicolas ChurchLa Roche-en-ArdenneMuseum van het ArdennenoffensiefHammen - La Roche-en-ArdenneBattle of the Bulge museumBitterkoekjes
Feodaal en rijk aan historie

Midden in de Belgische Ardennen ligt La-Roche-en-Ardenne. Dit mooie stadje doet haar bijnaam “parel van de Ardennen” alle eer aan. De locatie in een bocht van de Ourthe met de ruïne van een 9de eeuws kasteel in de hoogte is een lust voor het oog.

In de sporen van de leenheren en ridders

Bij aankomst in La Roche-en-Ardenne zie je een kasteel midden in de natuur dat trots boven het stadje troont. Deze locatie op een rotsachtige uitloper van de berg Deister was opeenvolgend een neolithische woonplaats, een Romeins oppidum en het verblijf van de Frankische koningen.

Ondanks de vele en ingrijpende wijzigingen die het kasteel in de loop der eeuwen onderging, kunt u nu nog de ruïnes bewonderen met de torens, kerkers en schietgaten die duidelijk van het feodale tijdperk stammen.

Hier worden regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd voor de lokale inwoners en toeristen. Tijdens het seizoen kunt u genieten van een valkeniershow, kennismaken met boogschieten en middeleeuwse ambachten, of griezelen bij de aanblik van het spook Berthe, de dochter van de kasteelheer die volgens de legende gedood werd op haar huwelijksnacht!

Kennismaking met de Ardense fauna

Langs een parcours van meer dan een km in het bos kunt u de dieren van de Ardense bossen bewonderen in een omgeving die hun natuurlijke habitat benadert. U ziet van ver of dichtbij wolven, lynxen, herten, everzwijnen of vossen leuk en indrukwekkend tegelijk.

Een speels en educatief parcours gewijd aan vogels zal uw ornithologische kennis bijschaven.
 
Een stad die hard getroffen werd door de Tweede Wereldoorlog

La Roche-en-Ardenne had relatief weinig te lijden onder de Eerste Wereldoorlog, maar kreeg het erg hard te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de winter van 44-45 werd de stad ontelbare keren gebombardeerd. Er bleven alleen nog ruïnes over van de ooit zo mooie stad, maar de inwoners hebben vol moed een nieuwe stad gebouwd met een museum gewijd aan deze tragische gebeurtenissen.

Het museum brengt hulde aan de mannen en met name de Britse soldaten die hebben gevochten om de stad te bevrijden. De grote collecties van de Tweede Wereldoorlog zijn zonder meer indrukwekkend. Uitrustingen, wapens, kleding, voertuigen en voorwerpen van Amerikaanse, Britse, Duitse en Belgische soldaten worden er tentoongesteld op 3 verdiepingen.

Ook ambachten en gastronomie komen aan bod

In La Roche-en-Ardenne bent u op de juiste plaats om te proeven van de tradities en streekgerechten van de Ardennen! Zo zijn er de bekende fijne vleeswaren zoals Ardense worst, ham of paté om uw smaakpapillen te verwennen.

Proef zeker ook van de lokale zoetigheden zoals de onweerstaanbare “baisers de la Roche”! Dit gebakje van meringue, een laagje marsepein en botercrème valt zowel bij de inwoners als de toeristen in de smaak.

Wie belangstelling heeft voor kunstnijverheid moet zeker langsgaan bij “Grès de La Roche” voor meer informatie over de geschiedenis van traditionele pottenbakkerij in de Ardennen.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
La Roche-en-Ardenne
6980
LA ROCHE-EN-ARDENNE

Kaart