Luik

  • Luik
  • Luik
  • Luik
  • Luik
  • Luik
  • Luik
  • Luik
  • Luik
LuikLuikLuikLuikLuikLuikLuikLuik
Grootste toeristische stad van Wallonië

Luik of de Cité Ardente (Vurige Stede) is de grootste toeristische stad van Wallonië. Dit succes is voornamelijk te danken aan een rijke geschiedenis die buitengewoon cultureel en architecturaal erfgoed heeft opgeleverd.

Een wandeling in Luik is als het ware een bezoek aan een openluchtmuseum!

U ontdekt er namelijk tal van religieuze gebouwen, zoals de  Sint-Pauluskathedraal, de kapittelkerk Saint-Barthélemy, de basiliek van Cointe, of de Sint-Andrieskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Vincentiuskerk.

Tijdens een wandeling in het historisch centrum van de stad ontdekt u ook meer over de geschiedenis van Luik. Deze wijk bevat een schat aan historische rijkdom, met het paleis van de prins-bisschoppen, de Place Saint-Lambert, het stadhuis, het befaamde Perron, de wijk Hors-Château en de vele straatjes en steegjes.

Het verleden is onlosmakelijk verbonden met Luik, maar ook moderniteit komt er aan bod

De wijk Guillemins is daar zonder meer een uitstekend voorbeeld van.  De laatste jaren zijn er indrukwekkende infrastructuren ontworpen door architecten met wereldfaam verrezen,  zoals het TGV-station van Santiago Calatrava, de Financietoren of het Design Center. De Cité Miroir en Médiacité, een van de grootste winkelcentra van Luik, zijn eveneens voorbeelden van deze nieuwe architectuur

Liefhebbers van musea en cultuur vinden ook hun gading

Het aanbod is bijzonder ruim: het museum van het Waalse leven biedt een originele blik op het Wallonië van de 19de eeuw tot nu, in het aquarium-museum zijn er honderden verschillende soorten zeedieren te ontdekken, en in het museum de la Boverie gelegen in het prachtige parc de la Boverie kunt u tentoonstellingen van internationale niveau bezoeken.

Luik heeft een bijzonder aantrekkelijk aanbod op vlak van cultuur, met het Koninklijk filharmonisch orkest van Luik, het Théâtre de Liège en de Koninklijke opera van Wallonië met haar verrassende moderne architectuur.

Laat de parken en groene ruimten van Luik niet links liggen

De wandelpaden van de hellingen van de citadel zijn een vredig oord vlak bij het centrum van Luik, en de Buerenberg is ideaal voor een heerlijke wandeling of een ontspannen moment.

De stad beschikt over tal van aangename groene ruimten zoals het parc de la Boverie, het parc d’Avroy of de kruidtuin.
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Liège
4000
LIÈGE