Jardin Gourmand: het land verbouwen met oog voor milieubewustzijn

 • 1 dag
 • La Framboiserie de Malmedy - Productie
 • La Framboiserie de Malmedy - Frambozenstruiken
 • La Framboiserie de Malmedy - Het team
 • Brouwerij Bellevaux - Plateau
 • Brouwerij Bellevaux - Rekken voor bier
 • Brouwerij Bellevaux - Terras
 • Les Roses de Daniel - Rozen in pot
 • Les Roses de Daniel - Uitleg - Rozen snoeien
La Framboiserie de Malmedy - ProductieLa Framboiserie de Malmedy - FrambozenstruikenLa Framboiserie de Malmedy - Het teamBrouwerij Bellevaux - PlateauBrouwerij Bellevaux - Rekken voor bierBrouwerij Bellevaux - TerrasLes Roses de Daniel - Rozen in potLes Roses de Daniel - Uitleg - Rozen snoeien
OmschrijvingEen unieke kans om locaties te ontdekken die natuurlijke producten produceren en ecologie centraal stellen in hun projecten

Bewust omgaan met het milieu is al enkele jaren een populaire toeristische trend, maar is ook voor Ardenne Incoming van het grootste belang. Om deze betrokkenheid in de praktijk te brengen, heeft het team een gloednieuwe daguitstap samengesteld om lokale producenten te ontdekken. Deze bedrijven, die allemaal gevestigd zijn in de prachtige streek van Malmedy, hechten bijzonder veel belang aan het behoud van traditioneel vakmanschap in hun productiemethoden, zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de lokale economie en zetten zich in voor natuurbehoud.

De uitstap begint bij de La Framboiserie de Malmedy met een rondleiding en ontdekkingsworkshop. Yves, Marine en het hele team zullen hun passie en knowhow met u delen. U kunt er van de vruchten of de jonge planten proeven, of het heerlijke aroma ruiken van het fruit dat in koperen vaten suddert. Deze producent gebruikt geen additieven, zuurteregelaars of andere kleurstoffen, en verwerkt het fruit nog op ambachtelijke en traditionele wijze.

Na een korte busrit komt u aan bij de Brouwerij Bellevaux, een verplichte stop voor alle liefhebbers van hop, streekproducten en natuur op hun weg door de Oostkantons. Deze familiaal gerunde microbrouwerij draagt milieubewustzijn hoog in het vaandel en hecht bijzonder veel waarde aan het kristalheldere water van de dorpsbron, dat een belangrijke rol speelt bij de productie van haar bieren. Tijdens de rondleiding leert u meer over de verschillende fasen in de productie van hogegistingsbieren en ontdekt u alle geheimen van het brouwen. Dit bezoek omvat ook een proeverij, waar u uw dorst kunt lessen met een van de paradepaardjes van de brouwerij, zoals een Blonde, Brune, Blanche of Malmedy Triple!

Daarna kunt u verder genieten van deze prachtige plek tijdens een maaltijd in de voormalige koeienstal met oude muren van lokale steen die nu het proeflokaal is. Als het weer het toelaat, kunt u ook vertoeven op het mooie terras met uitzicht op de vaten van de brouwerij. Eenvoud, verse producten en gastronomische lekkernijen zijn de kernwaarden van het menu, dat vrij beperkt is maar regelmatig verandert afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van producten. In overeenstemming met het thema van deze uitstap probeert deze aanbieder zo nauw mogelijk te werken in de korte keten, wat betekent dat er gekozen wordt voor ingrediënten die lokaal geproduceerd, geteeld of gekweekt worden.

Na een korte busrit komt u aan bij Les roses de Daniel. Deze tuin voor conservatie ligt aan de voet van het natuurreservaat van de Hoge Venen in Bellevaux, en zal u zeker weten te bekoren! U kunt er oude, Engelse en Australische rozen bewonderen met een verbazingwekkende rijkdom aan kleuren en een diversiteit aan geuren die u meenemen op een reis door meer dan vijf eeuwen geschiedenis.

Duur: 1 dag
 • Vermeldingen :
  • Deze rondreis dient slechts als voorbeeld en kan
   volledig aan uw wensen worden aangepast.
   Neem gerust contact met ons op voor een offerte
   op maat, aangepast aan de wensen van uw groep
   Modulaire Circuit
SLUITEN
De velden met sterretje (*) dienen verplicht te worden ingevuld.
Mijn Gegevens
Mijn aanvraag
Accommodatie
Bent u geïnteresseerd in volgende activiteiten?
:
Andere gewenste prestatie(s)
Uw gegevens worden verzameld in het kader van de precontractuele maatregelen met betrekking tot het opstellen en toesturen van offertes. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de toeristische dienstverleners en/of evenementenbureaus waarop de aanvraag betrekking heeft. Deze gegevens zullen tot maximaal een jaar na ontvangst van uw aanvraag worden bewaard.
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra (Newsletters) diensten :
Door een of meer vakjes hierboven aan te kruisen, stemt u erin toe dat uw persoonsgegevens ook worden verwerkt door de Toeristische Federatie van de Provincie Luik (Fédération du Tourisme de la Province de Liège - FTPL) voor het per e-mail toezenden van de gevraagde newsletters. Deze gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden en zullen worden bewaard zolang de FTPL toeristische informatie wil blijven verstrekken. 

Uw gegevens zullen tijdens de afwikkeling van de aanvraag worden bewaard in een beveiligd softwareprogramma waartoe uitsluitend de medewerkers van de FTPL werkzaam op de afdelingen ‘Web’ en ‘Administratie’ toegang zullen hebben, evenals het commerciële team dat zich bezighoudt met de offertes op het gebied van toerisme voor groepen (dienst Ardenne Incoming). Deze personen kunnen hier alleen op een beveiligde manier inloggen door middel van een login en persoonlijk wachtwoord.

U heeft te allen tijde het recht op inzage, correctie, verwijdering, beperking van de verwerking, portabiliteit, verzet en verhaal met betrekking tot uw persoonsgegevens. Deze rechten kunnen worden uitgeoefend door een brief te sturen naar de webservice van de FTPL: Place de la République française 1, 4000 Luik OF per e-mail naar het volgende adres: administration@tourismepro.be
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Deze rondtocht bevalt mij
Jardin Gourmand: het land verbouwen met oog voor milieubewustzijn
 • La Framboiserie de Malmedy
La Framboiserie de Malmedy

1 - La Framboiserie de Malmedy

 • Temps 2h
Traditionele recepten of originele creaties? U bent aan het juiste adres!
 • Dag 1
 • Lunch en bezoek aan de Brouwerij Bellevaux
Lunch en bezoek aan de Brouwerij Bellevaux

2 - Lunch en bezoek aan de Brouwerij Bellevaux

 • Temps 3h
Beleef een gedeeld moment rond de kunst van het bierbrouwen in deze familiaal gerunde microbrouwerij
 • Met de autocar Met de autocar 15 min
 • Lunch in Lunch in Bellevaux
 • Les Roses de Daniel
Les Roses de Daniel

3 - Les Roses de Daniel

 • Temps 1h30
Laat u betoveren door de kleuren en geuren van de tuin ontworpen door Daniel
 • Met de autocar Met de autocar 5 min
Itinéraire
loading
- Vertrek / Aankomst
- Bezienswaardigheid
Geldig
 • Capaciteit: Groepen van minimaal 15 tot maximaal 25 personen
 • Alleen onder begeleiding van een gids
Voordelen
 • Gids-begeleider (FR/DE/NL/EN/IT/ES) voor de hele dag
 • Gratis deelname voor de groepsleider en chauffeur (onderworpen aan voorwaarden)
Opmerking:
Pas deze excursie aan volgens de samenstelling van uw groep… Put inspiratie uit onze thematische infokaarten, kies het alternatief dat het meest aan uw wensen voldoet en neem contact met ons op voor een offerte op maat.